Kwaliteit

Als bevestiging van onze kwaliteitsstandaard om tot de juiste klanttevredenheid te komen zijn wij onlangs gecertificeerd met het BRC certificaat.

BRC staat voor British Retail Consortium. De BRC-standard for Food beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de gehele voedselketen. Dit is een internationaal erkende kwaliteitsstandaard welke vereist is door vele klanten van ons. D. Zonneveld transport b.v. is op meer dan 300 punten getoetst, zowel op papier als op de werkvloer, door de onafhankelijke partij DNV-GL.

De inhoud van de BRC Global Standards kunt u hieronder beknopt doornemen. De norm bestaat uit maar liefst zeven hoofdstukken. Hierin wordt gedetailleerd ingegaan op de volgende aspecten:

 • Normen voor de vestiging/transportmiddelen.
 • Productbeheersing.
 • Het voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem. Dit aspect is gebaseerd op het ISO 9001 certificaat. Hier wordt er getoetst op productspecificaties,  leveranciersgoedkeuring, traceerbaarheid, etc.
 • Voedselveiligheidsplan – HACCP
  Om het BRC certificaat te halen moet er een HACCP-plan aanwezig zijn, oftewel een Hazard Analysis Critical Control Points plan.
 • Betrokkenheid hoger management
  Het is belangrijk dat het hoger management volledig betrokken is bij de implementatie van de standaard. Uw bedrijf zal hier dan ook uitvoerig op getest worden.
 • Procesbeheersing
  Een operationele beheersing van de productie is vereist voor het behalen van een BRC certificaat. Door het uitvoeren van de gedocumenteerde procedures en werkinstructies bijvoorbeeld.
 • Personeel
  Gekwalificeerd en bekwaam personeel is de laatste eis voor het BRC certificate. Persoonlijke hygiëne en opleiding staan hierin centraal. Om te voldoen aan persoonlijke hygiëne is het raadzaam om te investeren in geavanceerde systemen die de hygiëne van uw werknemers kunnen waarborgen.

Ook beschikken wij over het Ecostars certificaat
Ecostars is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen. Het doel is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het  brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen.

Hoe meer sterren, des te beter uw bedrijf presteert op het gebied van duurzaam transport en duurzame distributie.

Inmiddels zijn in Rotterdam al 369 ECOSTARS-certificaten uitgedeeld. Het aantal bedrijven met 5 sterren staat momenteel op 94. Organisaties die hun bedrijfsvoering milieuvriendelijker maken, kunnen zich opnieuw laten beoordelen en zo een extra ster verdienen. Zo werken transportbedrijven en andere vervoerders in Rotterdam uiteindelijk toe naar 5 sterren voor duurzaamheid. Wij beschikken op dit moment over 4 sterren. 

QS-Kwaliteits­systeem

Het QS-kwaliteitssysteem voor voedsel is de toonaangevende standaard voor voedselveiligheid in Duitsland en staat voor kwaliteitsborging van boerderij tot winkel. Het zorgt voor transparantie en veiligheid in de voedselproductie. Het QS-inspectiesysteem bestrijkt alle stadia van de voedselketen- van productie tot verwerking inclusief transport en marketing. Deelnemende bedrijven uit binnen- en buitenland zijn onderworpen aan strenge QS-eisen, bijvoorbeeld voor traceerbaarheid of hygiëne. Onafhankelijke inspecteurs controleren regelmatig of aan de eisen wordt voldaan.

Het blauwe QS-certificeringsmerk biedt oriëntatie en veiligheid tijdens de aankoop door consumenten.

CONTACT

D. Zonneveld transport b.v. is een toonaangevend transportbedrijf. Ons werkterrein is gericht op voornamelijk nationaal transport voor zowel groepage- als complete ladingen. Internationaal verzorgen wij, op aanvraag, het transport van complete ladingen.

© 2019 D. Zonneveld transport b.v. All Rights Reserved
MADE BY RDR reclame in vorm & Update Geregeld